Известие

Collapse
No announcement yet.

Тъмни стъкла на алфа 146?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

въпрос

Не е много по темата, ама някой знае ли кадърен човек във Варна да затъмнява задното и двете странични свалящи се на задните врати, за малко пари? Мислех сам да си го направя, ама се притеснявам с всичките тия предупреждения за балончета и наранявания на фолиото на свалящите се стъкла.
    Alfa 156 2.0 - ех,
    Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
    Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
    Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

Първоначално публикувано от ves_v8 Покажи съобщение
      Аз моята само си я направих. средствата които съм вложил са:
      1 ролка американско фолио от ЕМК-33 14лв.,
      1 ролка китайско фолио(по-светло за задното стъкло) - 4.50лв.,
      в едно шише от препарат за прозорци напр. слагаш една чаена лъжица децки шампоан или течен съпун допълваш и с вода догоре - с това се пръскат прозорците и фолиото за да можеш по-лесно да нагодиш самото фолио.
      2-3 бирички - 2-3 лв.
      и един свободен ден за да можеш да изпипаш нещата както си трябва.
      Фолиото се изрязва по съответният прозорец от външната страна и после пръскаш отвътре прозореца със сапуненият разтвор пръскаш и фолиото и с една лопатка (която върви комплект с всяко фолио) искарваш въздуха.
      Аз моите ги обдухвах и с пистолет с горещ въздух, но може и без това.
      Оставяш да съхнат до следващият ден и след това натискаш още веднъж с лопатката за да прилепне идеално фолиото.
      Това е технологията, ако мислиш че ще се справиш действай сам няма нищо сложно, а ако имаш нужда от помощ свиркай все някой ще се навие да ти помогне.
      Може да пробвам сам да си го направя. Само задното стъкло ме притеснява. Там настина ще е трудно, че като си спомняв преди време едни шкафове облепвах с фолио - направо си беше за страх.
      Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
      Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщение
        Може да пробвам сам да си го направя. Само задното стъкло ме притеснява. Там настина ще е трудно, че като си спомняв преди време едни шкафове облепвах с фолио - направо си беше за страх.
        бутай смело и успех!
        alfa romeo 145 1.6

Comment

Колеги , аз да си питам , ако не съм доволен от резултат след затъмняването , отстанява ли се лесно фолиото?
          Alfa Romeo 145 1.3 Boxer 95'EX
          Alfa Romeo 156 1.8 TS 98'
          Alfa Romeo 147 1.6 TS 04'

Comment

Моята е цялостно с 40%, най-светлият нюанс, изключително добре седи. Вече над година и нямам грижа за полицайте, гледали са го, но ест вс е чук.
            И да не стане от първият път се маха лесно, малко търкане с парцал и препарат и готово.
            sigpic
            Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

на мен ми се наложи задното стъкло да го преправям веднъж защото не ми хареса как е станало. Само хванах фолиото в единият ъгъл и го издърпах. махна се идеално и не останаха никакви следи по стъклото и това 4-5 дни след като го бях слагал. а ако случайно ти останат следи колегата ти каза - с кърпа и препарат се маха всичко
              а колегата rusiq86, можеш ли да сложиш 2-3 снимки на твоята искам да видя как е станало на предните стъкла защото ми е много мерак да си ги направя и моите предни с 40%. и още нещо през нощта добре ли се вижда
              In God we trust, all others pay cash.
              Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
              Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance

Comment

Eто как стана моята, сам съм я правил....и ми беше за първи път...

156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Днес и вчера гледах няколко клипчета в youtube как се слага фолио. Това което ми направи впечатление при слагането на задното стъкло е че го нагряват с пистолет за топъл въздох за да добие формата (кривината) на стъклото. Моля накой от колегите, които сами са го правили да кажат как са се справили с това? И дали може да стане без пистолет? Че тая събота и неделя няма дамога, но другата ще взема да се хвана да облепвам.
                  Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                  Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Сваляш целия капак, разкрояваш, режеш, пръскаш джама с вода и после лепиш фолиото...после ще има да изкарваш въздух с шпатулката 5 часа...ама това е начина....
                    156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от Sergey_gigov Покажи съобщение
                      до тук добре ,обаче имали някакво фолио ,което да не е толкова затъмнено за да може да се направи цялата кола ,така че като те спрът полицаите да не правят проблеми ?
                      При нас във ВТ по едно време беше хит да се затъмняват всички стъкла на 30% , но цената е около 400 лв . Пича пипа много добре и ги прави така , че да не си личи , че е фолио - т.е като фабрично тонирано . Някои полицаи ги карат да разлепят , други се втренчват да видят къде е започнато фолиото и след като не намерят и ги пускат . Така че зависи на какъв полицай попаднеш и дали е качествено сложено , че да не си личи откъде почва
                      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
                      Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
                      Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

Working...
                      X